Veelgestelde vragen FAQ

Juwelen

Al onze juwelen zijn vervaardigd uit 925 sterling zilver of 14k gold filled.

Gold filled betekent dat er een goudlaag van 14k op een basismetaal werd geperst. Deze goudlaag bestaat uit tenminste 1/20 van het volledige gewicht.

Goldfilled juwelen bevatten een dikkere goudlaag dan een klassiek verguld juweel. Ook wordt de 14k goudlaag erop geperst, waardoor ze een heel stuk duurzamer zijn en de goudlaag niet zomaar kan loskomen.

Wil je voor sterling zilver kiezen? Lees dan zeker hier even waar je rekening mee moet houden om jouw juweel zo lang mogelijk mooi te houden.

Om jouw juweel zo lang mogelijk mooi te houden, is het belangrijk om contact met alle chemische stoffen te vermijden. Deze kunnen immers de goudlaag aantasten. Douchen met natuurlijke producten kan geen kwaad.

Zilver heeft de eigenschap dat het kan oxideren. Lees hier meer over de zilveren juwelen.

Bestelling en verzending

Elk juweel wordt op bestelling gemaakt en gegraveerd, dit neemt wat tijd in beslag. Toch wordt er steeds gestreefd naar een snelle levertijd.

Gemiddeld mag je rekenen dat jouw bestelling na ongeveer 3-4 werdagen wordt verzonden. De verzending zelf neemt meestal nog 2 werkdagen in beslag (B of NL). We trachten je zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de status van jouw bestelling.

In de opmerking van jouw bestelling mag altijd de datum vermelden waarop jij jouw juweel zeker in huis wil hebben, we proberen hier zeker rekening mee te houden.

Heb je jouw bestelling toch sneller nodig? Neem gerust contact op. We bekijken dan graag of dit mogelijk is.

We versturen jouw bestelling gratis vanaf € 100 naar België, onder € 100 wordt er € 5,90 verzendkost aangerekend.

Vanaf € 100 verzenden we jouw bestelling gratis naar Nederland, onder € 100 wordt er € 9,90 verzending aangerekend.

Voor verzending naar andere landen, gelieve contact op te nemen.

Terugbetaling en ruilen

Alle juwelen worden op bestelling gemaakt en gepersonaliseerd, deze kunnen dus niet geruild of terugbetaald worden.

Merk je toch een vergissing of iets abnormaals op? Laat het ons dan zo snel mogelijk weten via info@orin-jewellery.be, we zoeken graag een oplossing!

Onze juwelen worden handgemaakt, kleine imperfecties zijn dan ook steeds mogelijk en maken jouw juweel helemaal uniek!

Neem zo snel mogelijk contact op via mail (info@orin-jewellery.be) met vermelding van jouw bestelnummer. Wanneer jouw juweel nog niet gemaakt is, kunnen we het ontwerp nog aanpassen.

Herstellingen

Ook al draag je de nodige zorg voor jouw juweel, kan het toch gebeuren dat er iets stuk gaat of afbreekt. Juwelen zijn fijn en delicaat. Doordat de juwelen handgemaakt zijn in het Orin atelier, kunnen ze daar ook hersteld worden.

Download hier jouw retourformulier

Ergens blijven achterhangen waardoor de ketting is afgebroken? Te hard aan getrokken? Neem contact op, zodat we samen de juiste oplossing kunnen zoeken. Een goede service na verkoop is enorm belangrijk voor ons. We helpen jou hier dus ook heel graag mee verder.

In de meeste gevallen is het noodzakelijk om het juweel terug te sturen om het te laten herstellen.

Stuur jouw juweel, verzonden met track en trace code, in een klein verzenddoosje of gewatteerde enveloppe naar:

Jorijn Ribbens, Hommelweg 33, 2350 Vosselaar, België

Download hier het retourformulier en voeg dit toe aan jouw pakket.