Zilver

Oxidatie bij zilver
Al onze zilveren juwelen worden volledig vervaardigt uit .925 sterling zilver. We kiezen bewust voor dit materiaal om  jou de kwaliteit van een edelmetaal te kunnen garanderen.
Oxidatie van zilver is een volledig natuurlijk en niet schadelijk proces, maar het ziet er niet altijd even mooi uit. De oxidatie van zilver kan je herkennen doordat jouw juweel zwart of gelig verkleurt. Ook kan het zwart afgeven op jouw huid. 
Deze verkleuring betekent niet dat er materiaal van slechtere kwaliteit gebruikt werd, integendeel. Enkel bij echt zilver heb je dit soort oxidatie.
Welke factoren kunnen de oxidatie versnellen?
Het oxideren van zilver is niet te vermijden. Er zijn wel enkele factoren die het proces versnellen. Wil je jouw zilveren juweel dus zo lang mogelijk mooi houden, hou dan zeker rekening hiermee:
  • Oxidatie komt voor wanneer jouw juweel in contact komt met lucht en water. Wanneer je jouw juweel niet draagt, berg je het dus best op in een luchtdicht zakje, zorg ook dat het volledig droog is wanneer je het opbergt.
  • Bewaar jouw juweel niet in de badkamer, maar beter in een droge ruimte zoals de slaapkamer.
  • Vermijd contact met parfum, zonnecrème, make-up en andere verzorgingsproducten.
  • Zweet versnelt de oxidatie. Draag jouw juweel dus beter niet bij bvb sporten, koorts of warme temperaturen.
  • Zilver en chloor zijn geen goede combinatie. Zwemmen met een zilveren juweel is geen goed idee.
Tip: je kan een zakje silica gel mee in jouw juwelen doosje of zakje bewaren.
Elke huid is anders, zilver reageert bij sommige personen sneller dan bij anderen. De zuurtegraad van jouw huid, voeding, medicijn- en alcoholgebruik kunnen invloed hebben op dit proces.
Wat kan je doen om jouw juweel terug mooi te maken?
Bij elk zilveren juweel ontvang je een speciaal, wit, vierkant, rubberachtig papiertje. Dit papiertje is bedoeld om de oxidatie weg te poetsen. Wrijf hiermee over jouw juweel.
Je kan ook een zilverpoetsdoek of zilverreiniger aankopen, en jouw juweel volgens de instructies behandelen.
Het is ook mogelijk om jouw zilver juweel terug mooi te krijgen op deze DIY manier, hiervoor heb je zilverpapier, bicarbonaat (baking soda) en kokend water nodig. (meer info hierover volgt snel)
Het is ook steeds mogelijk om jouw zilveren juweel terug op te sturen en opnieuw te laten polijsten en reinigen. De prijs hiervan komt op €15 excl. verzending.